Αντώνης Αλεβιζόπουλος - Βιογραφικό - Biografy


Αγιογράφος - Ζωγράφος
Painter of holy icons - Painter


" Βιογραφικό "


- Γεννήθηκε στη Χριστιανούπολη Μεσσηνίας. Έκανε ελεύθερες σπουδές στη σχολή Δοξιάδη στο τμήμα γραφικών τεχνών ενω με τη ζωγραφική ασχολείται από τη νεανική του ηλικία.
- Από το 1967 μέχρι το 1974 συνέχιζε την εικαστική του αναζήτηση στην Κύπρο όπου διδάχθηκε και την Βυζαντινή Αγιογραφία. Το εικαστικό του έργο κινείται σε ρεαλιστικά και ιμπρεσιονιστικά πλαίσια με την πρόθεση της φωτορεαλιστικής απόδοσης που του εκφράζει περισσότερο.
- Έργα του υπάρχουν στην Κύπρο (Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου), στη Θράκη, στη Μακεδονια και στο Εξωτερικο Αγγλια - Βελγιο - Γερμανια σε ιδιωτικες συλλογες.
- Ανάμεσα στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, πέντε ατομικές εκθέσεις:
- Στη Κυπρο (Λευκωσια - Λαρνακα - Αμμοχωστο) στον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής Στην αίθουσα τέχνης «8 Δυτικά» στο Αιγάλεω κ.α.
- Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικης του Δημου Αιγαλεω το 1983 και 1984 στην 1η 2η 3η 4η 5η και 6η ΔΕΕΤΔΑ του ΑΣΔΑ 2000 - 20008 και επισης στο πνευματικο κεντρο Ζεφυριου το 2001 στο 8 Δυτικα το 2001 και το 2004 στην στεγη Ανηλικων στο Παρνασσο. το 2011 ελαβε μερος σε ομαδικη εκθεση που οργανωσε η gallery "art Κολωνακι" σε συνεργασια με την gallery "artway". Η εκθεση εγινε στην Ουασιγκοτον των ΗΠΑ το μηνα νοεμβριο 2012. Επισης ελαβε μερος το ιδιο ετος δυο ομοδικες εκθεσεις που εγιναν η μια στην gallery "art kolonaki" και δευτερη στο εστιατοριο "Cafe JK kolonaki". Το 2012 ελαβε μερος σε ομαδικη εκθεση που εγινε στο "Cafe JK kolonaki"
- Ειναι μελος του Πνευματικου Καλιτεχνικου Συλλογου Αιγαλεω και της Διεθνους εγκυκλοπαιδειας Who is Who Hubner.
- Εκτος απο τις εικαστικες του ενασχολησεις περιστασιακα εχει ασχοληθει και με τη σκηνογραφια παιδικων μαθητικων παραστασεων σε σχολεια του Δημου Περιστεριου επως ο "Οδυσεβαχ" της Ξενιας Καλογεροπουλου ο Ματιας ο Πρωτος της Αλκης Ζεης κ.λ.π.Πίσω - Back